Posjeta KŠC Don Bosco Žepče – “Školarac-Poslodavac”

28.02.2023.po prvi put u Katoličkom školskom centru Don Bosco u Žepču, organiziran je susret “Školarac-poslodavac”. Za cilj je imao prenijeti učenicima znanja o kompetencijama i poduzetničkom duhu koje poslodavci traže kod mladih.

Zajedno sa direktoricom Karolinom Pranjić, centar su posjetili i psihologinja odjela za ljudske resurse Josipa Matošević, te naš tehnolog, a nekada učenik ovog centra, Danijel Nikolić.

smart

Zajedno sa načelnikom Žepča, Matom Zovkom, predstavnicima poduzeća Alloy Wheels Jajce, K-projekt, Ting, Farma Dropulja, Eagle Technology, Dental centar dr. Mostarac te Biroa rada Žepče, naša direktorica je bila jedna od učesnika panel diskusije. Razgovrali su o svojim razvojnim putevima, motivaciji, kompetencijama koje su im pomogle pri zaposlenju, a koje su stekli u školi, ali i onima koje su im pomogle, a koje nisu naučili u školi. Sve ovo slušali su učenici završnih razreda srednjih škola, te su imali priliku postaviti pitanja panelistima, a sve u cilju njihovog daljeg napredovanja, lakšeg zapošljavanja i pripreme za tržište rada.

Zahvaljujemo se Katoličkom školskom centru Don Bosco na pozivu. Rado podržavamo ideje koje se tiču motiviranja i podrške mladih. Nadamo se da će ovaj događaj postati tradicija. Također, čestitamo na odličnoj organizaciji i dočeku.