Površinska zaštita

Proizvodni asortiman
Proizvodni asortiman

Površinska zaštita

Nudimo individualna cjelovita rješenja na licu mjesta. Od predobrade pjeskarenjem, staklarenjem i mnogim drugim tehnikama pjeskarenja, do mokrog bojanja I plastifikacije. Dakle, sposobni smo da Vaš projekt vodimo od početka do kraja.

Mokro lakiranje

Mokro lakiranje je popularna i široko rasprostranjena tehnika površinske zaštite, koju uspješno nudimo već dugo godina. Bilo da se radi o malim dijelovima ili velikim obradcima, za mašinsku industriju smo u mogućnosti sve lakirati. Pogodno je za gotovo sve podloge. Postupak nanošenja laka otvara puno mogućnosti za efekte, površinsku strukture i varijacije nijansi farbe.

Tehnički podaci kabine ZD-701-C900II-Serie:
unutarnje dimenzije kabine (mm): 7000x4000x2650
volume zraka u prozračivaču (m3/h): 25000
vrijeme ventilacije u zatvorenom prostoru (h): 315
max radna temp (stupanj C): 80
vrijeme zagrijavanja (sobna temp 20 C) (min): 4-5
max snaga grijanja plamenika (kal/h): 260000

Pjeskarenje

Pjeskarenje metala je postala neizostavna temeljna tehnologija u području površinske zaštite, kako bi se osigurala optimalna površinska kvaliteta najrazličitijih objekata i predmeta. Ovo je učinkovita metoda koja površinu metalnih objekata oslobađa od različitih premaza ili hrđe. Također može ukloniti tvrde naslage ili okside.

Maksimalne dimenzije pozicija koje se mogu sačmariti:
2m visina, 2,5m širina i 4m dužina.

Plastifikacija

Jedan od načina površinske zaštite metala, jest elektrostatsko naprašivanje metalnih obradaka tj. proces plastifikacije. To je postupak nanošenja prevlake na električki vodljive materijale. Provodi se nanošenjem električki nabijenog polimernog praha na metalne predmete pomoću odgovarajuće opreme (pištolja), nakon čega slijedi formiranje konverzijskog sloja u peći pri odgovarajućoj temperaturi, rezultirajući zaštitnom prevlakom na površini metalnih predmeta.

Sama linija za plastifikaciju se sastoji od komore za kemijsku predobradu metalnih obradaka, peći za sušenje, kabine za elektrostatsko nanošenje praha, ciklona, polimerizacijske peći te transportera koji prenosi obradke kroz pojedine zone procesa.

Parametri svakog dijela postrojenja podešavaju se prema zahtjevima koji su postavljeni na osnovu svojstava obradaka koji se plastificiraju. Podešavanje parametara i samo pokretanje postrojenja omogućeno je preko touchscreen-a na elektroormaru.

Nakon kemijske predobrade obradaka, koja uključuje odmašćivanje, fosfatiranje i ispiranje, obradci se transportuju u peć za sušenje. Prikladno osušeni obradci spremni su za nanošenje praha, nakon čega slijedi proces polimerizacije u peći, koji je ujedno i zadnja faza kod procesa plastifikacije. Procesom polimerizacije dolazi do formiranja konverzijskog sloja, odnosno, stvaranja zaštitne prevlake na metalnim predmetima. Po izlasku iz peći, plastificirani komadi putuju transportnom linijom do dijela gdje je omogućeno lako skidanje obradaka i time je proces u potpunosti završen.

Staklarenje

Staklarenje je nježna metoda za fino čišćenje i zaglađivanje osjetljivih površina. Staklarenjem se može postići vrlo dekorativan i privlačan izgled.

Osim toga, metoda je prikladna za završnu obradu, matiranje i fino strukturiranje metalnih površina.
Dijelovi od nehrđajućeg čelika od konstrukcije spremnika i aparata, staklarenjem dobijaju ujednačenu, svilenkastu površinu. Također se otklanjanju i nečistoće koje ostaju prilikom proizvodnje, kao što su talozi od zavarivanja.