Nagrada za najbolju HR praksu – DRIVE 2023

Nakon tri godine, 04.10.2023., ponovo se održavala DRIVE konferencija sa glavnim sloganom “Human after all”, najveća regionalna leadership i talent konferencija.

HR praksa naše organizacije je izabrana među top 5 praksi i time je ušla u finale, te smo imali priliku istu prezentirati široj publici.
Naša HR praksa je projekt “ZaJedno” koji je trajao godinu dana, a obuhvatao je 3 etape:

1. Izazov: Korakom do zdravlja
2. Predavanja: Stres i motivacija
3. Team Building: Imaco Igre

Na samoj konferenciji je HR praksu prezentirala naša psihologinja odjela za ljudske resurse, Josipa Matošević.

Ove godine, u pet finalnih projekata prošle su kompanije sa sljedećim projektima: GS Tvornica Mašina Travnik -„Matrica – sistem nagrađivanja i napredovanja“, Sarajevski kiseljak- „WoW! (Well of Wisdom) Akademija, Interna akademija Grupe pića“, Atlantic Argeta d.o.o. Sarajevo- „Dan vrijednosti 2022.“, Fortenova Grupa- „DRIVE Beyond Excellence“ i naša organizacija, koja se sa konferencije vratila bogatija za nagradu 1.mjesta – najbolja HR praksa.

Veliko hvala DRIVE Conference na ovom iskustvu i što je naša praksa prepoznata i izabrana kao najbolja.
Bila nam je čast prezentirati naš projekat “ZaJedno” i predstaviti sve što smo realizirali sa našim kolegama od strane odjela za ljudske resurse.
Uživali smo u slušanju drugih praksi, koje su itekako dale ideje za nove projekte i u našoj organizaciji i želimo čestitati svim finalistima na odličnim prezentacijama.
Ovim putem, čestitamo i svim našim kolegama koji su dio naše organizacije i zbog kojih smo tu kao odjel. Ova nagrada je zajednička i ponosni smo na svakoga od nas.
Nadamo se da će nas nova poznanstva odvesti u plovidbu ka novim krajevima, jer svi su pokazali, da jako dobro plove HR vodama. 🌊