Posjeta industrijskom sajmu u Celju, Slovenija

19.04.2023. zaposlenici odjela obrade metala naše firme posjetili su industrijski sajam u Celju.

Riječ je o velikom regionalnom sajmu, to potvrđuje i podatak da je 60% izlagača iz 32 države, a 43% posjetilaca bilo je iz 13 država.
Prezentacije su održavali najznačajniji proizvođači, te nositelji ključnih brendova u polju mašinstva odnosno strojarstva, rezanja, zavarivanja, industrijske automatizacije, alata, te naprednih tehnologija.
Izložbene prostorije su bile popunjene sa najsavremenijim i tehnički najsofisticiranijim mašinama odnosno strojevima, robotima, alatima i aplikacijama. Kako bi se stvorio potpuni dojam, mnoge mašine su puštane u rad.

“Koncept cijelog sajma od organizacije, predavača i izlaganja po mom mišljenju je bio na zavidnom nivou. Lijepo je vidjeti šta proizvođači baš u tom datom trenutku nude na tržištu i voditi otvorenu komunikaciju sa njihovim predstavnicima. Na sami seminar pošla sam sa očekivanjem da vidim nešto novo u području mašinstva koje je samo po sebi veoma opširno i moja očekivanja su u potpunosti ispunjena.
Prezentacije određenih proizvoda, programa mi je dalo dodatnu želju i volju za usavršavanjem, te definisanju svojih ciljeva u budućnosti.

U suštini lijepo je promjeniti sredinu i pričati sa ljudima koji imaju opravdano izražen stav koji je upotpunjen dobrom komunikacijom, izlaganjem i ono što je najvažnije, znanjem.
Smatram da je u potpunosti tačno da sredina odnosno okruženje utiče na jedinku ili grupu ljudi i da događaji slični ovom može biti nečija preokretnica u životu, ličnom ili poslovnom” – kaže naša programerka Amila Hundur.

Pored Amila, sajam su iz naše organizacije posjetili: tehnologinja odjela obrade metala Nađa Okanović-Ajanović, Mirza Mašić – CNC operater, Gabriel Đurić – CNC operater.