Imaco na IDT konferenciji – 2023

28.09.2023. održana je Industrial Digital Transformation konferencija u Sarajevu, a na kojemu su sudjelovale naše kolege uključene u projekte digitalizacije naše organizacije, Ivan Šimunović i Gabrijela Glavaš.
Na ovogodišnjoj konferenciji predstavljena je ekskluzivno, po prvi put u BiH Siemensova platforma za digitalizaciju Mendix, jedna od vodećih low-code platformi za razvoj aplikacija koja pomaže organizacijama širom svijeta da u potpunosti promijene način na koji rješavaju poslovne izazove, a događaj je okupio veliki broj stručnjaka i zainteresiranih.

Jedan od organizatora konferencije, generalni direktor kompanije Key Consulting Kemal Hadžić navodi kako su okupili oko 200 učesnika uz pomoć suorganizatora, Ambasade Nizozemske u BiH i Europske banke za obnovu i razvoj.
Na konferenciji je istaknuto da istraživanja pokazuju da će najmanje 40 posto biznisa nestati u narednih 10 godina ako ne shvate kako svoje poslovanje prilagoditi novim tehnologijama.

Naše kolege o konferenciji kažu sljedeće:

Konferencija je pružila sudionicima iznimnu priliku za razmjenu znanja, iskustava i povezivanje s vrhunskim stručnjacima i kompanijama u industriji. Glavna tema konferencije bila je digitalizacija i robotizacija, s naglaskom na alatima i tehnologijama koji olakšavaju procese digitalne transformacije. Sudionici su imali priliku sudjelovati u nizu predavanja i panela koji su se bavili ključnim aspektima ovih tehnologija. Raspravljalo se o važnosti digitalizacije za moderno poslovanje te kako se kompanije mogu prilagoditi i iskoristiti prednosti digitalnog doba.Jedan od najistaknutijih dijelova konferencije bila je radionica posvećena izradi aplikacije na platformi Mendix. Sudionici su imali priliku naučiti kako koristiti ovu platformu za brzu izradu poslovnih aplikacija bez potrebe za dubokim programerskim znanjem. Radionica je pružila praktično iskustvo i osnažila sudionike da samostalno razvijaju aplikacije koje odgovaraju njihovim poslovnim potrebama.Konferencija je također poticala interakciju i networking među sudionicima. Radionicu je pratio niz pauza i radionica na kojima su sudionici mogli razmijeniti ideje i iskustva, razgovarati s predavačima i kolegama iz industrije te stvarati nove poslovne kontakte.